Bjerghytten – et unikt fristed
Header

Udflugter

I nærområdet findes mange udflugtsmuligheder:

Ringsted Oplevelsessti
Ringsted Oplevelsessti er en 25 km lang natur- og aktivitetssti. Stien tager dig igennem vidt forskellige landskaber, og der er et væld af naturoplevelser, aktiviteter og seværdigheder langs stien.
Læs mere på hjemmesiden

Rosengårdsstien
Stien er en rundtur mellem Vigersted og Kværkeby på 7 km i naturskønt område. Læs mere i denne brochure

Regnemarks Banke
Også kendt som Regnemarks Mose. Her er især ”Dyndet” kendt som et elsket udflugtssted, hvor traktørstedet ”Malerklemmen” lidt nord for fredningen tiltrækker mange turister og selskaber, som også lige skal hen og besøge ”Den Gamle Thehandel” nær den udgravede grusgravssø ”Badesøen” ved Løgtebanke.
Læs mere på hjemmesiden

Humleore Skov
Humleore skov ligger lige rundt om hjørnet og her kan man som besøgende nyde skov og mark og den friske luft på alle tider af året. Ved arrangementer for grupper skal der søges tilladelse hos: Skovfoged Ulrich Bruus Madsen, Ejdamsvej 27, 4140 Borup – tlf. 5752 5030.
Læs mere på hjemmesiden

Landsbykirkerne
Kirkerne i Vigersted og Kværkeby er typiske danske landsbykirker med mange kalkmalerier:
Vigersted Kirke
Kværkeby Kirke

Sporvejsmuseet ved Skjoldenæsholm
På museet, der er beliggende ved Jystrup mellem Ringsted og Roskilde i det naturskønne Midtsjælland, trafikerer sporvogne fra København, Odense og Aarhus 2 sporvejsstrækninger sammen med flere udenlandsske sporvogne. I nærheden ligger også Gyldenløveshøj, som er Sjællands højeste punkt.
Sæson fra maj til oktober. Se mere på deres hjemmeside:
www.sporvejsmuseet.dk/

Haraldsted Sø og Knud Lavards kapel
Haraldsted sø er en badesø og har gennem de sidste 22 år været Blå Flag strand. Stranden har også fået en badebro og en flydeponton, som man kan svømme ud til. Læs mere her.
Ved Haraldsted sø findes også ruinerne af Knud Lavards kapel. Læs mere om Knud Lavard

Ringsted
I Ringsted findes mange attraktioner og oplevelser. Besøg blandt andet Sct. Bendts Kirke, Ringsted Museum, svømmehallen, Ringsted Outlet eller radiomuseet. Forslag til attraktioner findes på Visit Ringsteds hjemmeside.

Kværkeby fuglereservat
Kværkeby Fuglereservat er oprettet i 1970 og omfatter i dag godt 9 hektar. Fuglereservatet består af et eng- og moseområde samt en grusgrav. Der er 151 fuglearter, hvoraf 64 har ynglet. Besøg KUN efter aftale. Se mere på hjemmesiden:
http://fuglereservat.dk/

 

Forslag til heldagsudflugter:
Sagnlandet Lejre
Kanotur på Susåen
Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *
Enter Captcha Here :